Medieval Organ —

Identitat i nou web per un projecte d'investigació de música medieval, sense caure en tòpics.

Medieval Organ és un nou projecte de la Cristina Alís Raurich, intèrpret, educadora i investigadora especialitzada en música medieval. Ens va contactar perquè necessitava un nou espai online adequadament estructurat i dissenyat, per facilitar la divulgació de la seva passió, investigació i coneixements, contribuint també a actualitzar i millorar la seva marca personal.

En el apartat de creació de Marca, cercàvem una solució que pogués resultar atractiva tant a investigadors especialitzats com a visitants ocasionals, assolint objectius i valors aparentment oposats: formal però no en excès, fent referència al passat, però també moderna i sense caure en els tòpics establerts. Una marca flexible i sòlida, adequada per a una àmplia varietat d’aplicacions.

En el disseny del logotip, vam escollir la lletra "M" com a nucli de la marca, ja que és representativa de la paraula clau del projecte, "Medieval" (i també una de les secundàries, "Música"), aplicada en minúscules per proporcionar amb un component amigable. Aquesta "m" sempre es mostra "en caixa", com si es tractés d'un "marcador físic", un punt de llibre sobre el contingut.

L'elecció del vermell com a color principal de la paleta cromàtica de la marca es va fer després de la investigació i l'estudi del seu ús i significat en aquest període de temps. A l'alta edat mitjana el vermell va ser adoptat com a color de majestuositat i autoritat per l'Imperi Bizantí, els prínceps d'Europa i l'Església Catòlica Romana. En aquella època, l'Orgue es va estendre també des de l'Imperi Bizantí, on va continuar sent utilitzat en la música secular i imperial de la cort, fins a Europa occidental, on va anar adquirint un lloc destacat en la litúrgia de l'Església catòlica. Així, el vermell ens encaixava a la perfecció.

El tipus de lletra serif que hem escollit el logotip i també els titulars del lloc web és Gentium (Victor Gaultney, 2001), un tipus de lletra amb una interessant barreja d’ús econòmic de l’espai, un to de veu seriós i un codi de vestimenta informal modern. Recorda el passat sense evocar-lo de forma massa explícita.

Quant a l'estructuració i UX, les pàgines distributives principals es basaven en cards, on cada peça actua com a punt d’entrada per obtenir informació ampliada. Ens sembla una gran solució per mostrar contingut variat en pàgines ben ordenades, actuant com a principal element d'informació del web.

Vàrem treballat l'apartat de Disseny UI amb l'objectiu d'aconseguir un web molt visual, atractiu i agradable, atès el tipus de contingut que es mostrarà, principalment articles de gran format, centrant-nos en la llegibilitat, per fer-ho més accessible i facilitar l'experiència de l'usuari, de forma moderna, fugint dels "llocs comuns" en les plataformes digitals de recursos acadèmics. 

El web funciona mitjançant un CMS de codi obert (WordPress) personalitzat per a les necessitats del Client, totalment flexible, fàcil d’administrar i optimitzat per al SEO, rendiment i per a dispositius mòbils (RWD).

El projecte ha tingut una gran acollida en el sector, com ens ha comunicat el Client, rebent felicitacions per part dels professionals, acostant aquests continguts a visitants ocasionals i contribuit al posicionament de la Cristina com a referent i experta en la matèria.

Client
Cristina Alís Raurich

Sector
Cultura

Localització
Basilea (SUÏ)

Serveis
Consultoria de Marca
Estratègia de Marca
Identitat Visual
Direcció d’Art
Disseny d'Identitat
Experiència d'usuari (UX)
Disseny d'interfície (UI)
Desenvolupament a mida
CMS (WordPress)

Temporada
2019

Several
Medieval Organ by superlatiu. A case study.
Medieval Organ by superlatiu. A case study.
MO-MOBILE_RWD-Iphone-XR
DESKTOP-Macbook-Pro

Vols un projecte semblant? 
Podem ajudar-te!

Vols un projecte semblant? 
Podem ajudar-te!

Superlatiu © 2021, des de Girona amb ❤️
Privacitat. Legal. Cookieshola@superlatiu.com.

Superlatiu © 2021
Privacitat. Legal. Cookies.
hola@superlatiu.com